Saturday, 17 December 2011

Subhanallah!! Janin 15 Minggu Masih Boleh Hidup.

 Janin berumur 15 minggu ni diberi nama kimberly mueller.di lahirkan di hanover,jerman.mampukah kimberly mueller bertahan? lihat gambar dibawah.


Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”
Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.

Selepas 6 bulan janin ini dipantau rapi, janin ini kemudiannya sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?
Subhanallah !! Allahuakbar !! setelah dipantau rapi,kimberly mueller kini berusia 6 bulan.Melihat sekali lagi janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia ini, mesti ramai ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana berasa sayu. Bukan senang nak mengandung. Anak itu adalah anugerah Allah. Tidak semua orang dipilih Allah untuk dapat cahayamata. Oleh itu, jagalah amanah Allah ini dgn seikhlas mungkin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...